Saturday, April 25, 2009

Eπιτέλους σώθηκαν τα Ανήλικα των Ιεχωβάδων! (μεταγγίσεις)

http://troktiko.blogspot.com/2009/01/i.html

Iατρικές επεμβάσεις σε ανήλικους χωρίς τη συναίνεση των γονέων


Όταν οι γονείς αντιτίθενται, μπορεί να πραγματοποιηθεί επέμβαση στο παιδί τους όταν τίθεται ζήτημα κινδύνου της υγείας ή ακόμα και της ζωής του από τους ιατρούς;
Αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα ήρθε να αναδείξει με έγγραφό του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, αντιεισαγγελέας Εφετών, Δημήτρης Παπαγεωργίου. Στο έγγραφο, που απεστάλη στους διοικητές των δημοσίων νοσοκομείων με την προτροπή να λάβουν γνώση του περιεχομένου του και να ενεργούν... αναλόγως όλοι οι γιατροί που υπηρετούν στα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής, ο κ. Παπαγεωργίου τονίζει ότι -σύμφωνα με το νέο Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (ΚΙΔ)- οι θεράποντες γιατροί δεν χρειάζονται να αποσπούν τη συναίνεση των γονέων ανήλικου ασθενούς όταν αυτοί αρνούνται να τη δώσουν προκειμένου να γίνει άμεσα επέμβαση για να αποτραπεί ο κίνδυνος για τη ζωή ή την υγεία του ασθενούς.
Πλέον ο σύγχρονος νομοθέτης έρχεται να εμπιστευτεί την επιστημονική γνώση και κρίση του ιατρού, αφήνοντας στο περιθώριο τυχόν φοβίες ή ιδεοληψίες και στερεότυπα των γονέων που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ενός ανθρώπου.

No comments:

Post a Comment